+38 (057) 754-38-64
  +38 (0572) 93-01-16
UA | ENG | RU

События отрасли

 

У Запоріжжі за гроші ЄБРР встановлять 400 теплових пунктів і котельню на біопаливі

 06.08.2015


 Источник: http://ecotown.com.ua/news
Нові проекти реалізують за рахунок гранту і кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, з представниками якого міська влада наразі узгоджує умови та терміни підписання відповідної угоди, повідомляє ipnews.in.ua.

Зокрема, ЄБРР готовий надати грант для облаштування 400 індивідуальних теплових пунктів у Жовтневому та Орджонікідзевському районах обласного центру. За попередніми оцінками, встановлення ІТП дозволить на 40% скоротити споживання теплової енергії у житлових будинках.

Як зазначає перший заступник генерального директора концерну "Міські тепломережі" Дмитро Кобзар, ІТП у поєднанні з частотними перетворювачами, які у рамках ще одного проекту планується встановити на насосних станціях котелень, розташованих у вищезгаданих районах, дозволить забезпечити найбільш оптимальний і економний режим роботи для житлового фонду. За словами тепловика, наразі також обговорюється проект щодо заміни пальників на котлах.

Як зазначає прес-служба міськвиконкому, практично узгоджено з представниками ЄБРР встановлення котельні на біопаливі, яка буде використовувати пелети. Передбачається, що об’єкт забезпечуватиме гарячою водою у літній період весь Шевченківський район. У концерні "Міські тепломережі" запевняють, що питання постачання та зберігання паливних гранул вже відпрацьовано.

За словами мера Запоріжжя Олександра Сіна, обласний центр вийшов на підписання кредитної угоди з Європейським банком реконструкції і розвитку. Наразі узгоджені напрямки використання кредиту і базові умови - залишилося обговорити кілька технічних аудитів, запевняє голова міста, прогнозуючи, що проекти документів з’являться вже у вересні.

К списку