+38 (057) 754-38-64
  +38 (0572) 93-01-16
UA | ENG | RU

События отрасли

 

Найбагатші бізнесмени світу створили інвестиційний фонд на $1 млрд для фінансування проектів «зеленої» енергетики

 14.12.2016

Источник: http://ecotown.com.ua

Засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс, директор корпорації Amazon Джефф Безос та ще 18 бізнесменів створили інвестиційний фонд в $ 1 млрд для фінансування протягом наступних 20 років проектів з розвитку технологій в галузі виробництва екологічно чистої енергії. Фонд отримав назву Breakthrough Energy Ventures, повідомляє techcrunch.com.
Серед інших інвесторів – власник холдингу Virgin Group Річард Бренсон, голова ради директорів онлайн-рітейлера Alibaba Джек Ма і саудівський принц аль-Валід бен Таляль. Метою фонду його засновники називають:
«Забезпечення кожній людині в світі доступ до надійної, доступної енергії, продуктів харчування, товарів, транспорту і послуг, що не спричиняють викидів парникових газів».
BEV інвестуватиме в стартапи і підприємства на будь-якій стадії розвитку. Особлива увага буде зосереджена на електроенергію, виробництво, сільське господарство, будівництво і транспорт. В тому числі фонд фінансуватиме ризикові довгострокові проекти з розвитку енергетичних технологій, які дозволять значно скоротити викиди парникових газів в атмосферу.

К списку