+38 (057) 754-38-64
  +38 (0572) 93-01-16
UA | ENG | RU

События отрасли

 

SHECCO закликає до більш рішучого вилучення гідрофторвуглеців

 05.01.2017

Источник: http://leacond.com.ua/news


Бельгія: Маркетингова медіа група Shecco з промоції екологічно безпечних або ‘натуральних’ холодоагентів закликає до жорсткішої – на відміну від досягнутої у Кігалі – угоди щодо виведення з ринку гідрофторвуглецевих робочих сумішей.
У нещодавно оприлюдненому меморандумі, Shecco, організатор цілої низки надзвичайно плідних екологічних конференцій, посилається на Кігальський додаток як на крок у вірному напрямку, однак не достатньо амбіційний – у порівнянні з заявами напередодні заходу.
“Темпи реалізації Кігальського додатку щодо остаточної заборони гідрофторвуглеців є аж занадто низькими”, йдеться в заяві компанії. “Угода не достатньо акцентує увагу на можливості рішучішої відмови від гідрофторвуглецевих холодильних агентів на користь нових технологій на основі природніх робочих сумішей, що є рентабельними, енергоефективними та легкодоступними”.
На думку представників Shecco, наявні технологічні рішення дозволяють розвинутим країнам досягнути свого 15% показника витіснення набагато швидше ніж у 2036 році, як передбачає Кігальський додаток.
“Зобов’язання – найкращий стимул для інновації, однак додаток дуже слабкий щодо цього зобов’язання”, наголошують в компанії.
Shecco вважає, що змінити затверджений додаток буде надзвичайно важко, оскільки можливі зміни до документу вимагатимуть радше формулювання та опрацювання нових рішень, а не додання їх до Монреальського Протоколу.
Окрім цього, група Shecco наполягає, що вимірювання вилучення гідрофторвуглецевих холодоагентів через еквівалент CO2 залишає хімічній промисловості відкриті двері для подальшого просування на ринок гідрофторвуглецевих або гідрофторолефінових сумішей “з усе ще високим показником Потенціаду Глобального Потепління GWP”, та позбавляє галузь будь-якого стимулу для відходу від гідрофторвуглеців.
Shecco також критично ставиться до преференцій для країн з високотемпературними кліматичними умовами, що можуть бути використані в процесі виведення гідрофторвуглеців з ринку. “Інновація швидко нівелює аргументи, що високі зовнішні температури компрометують технологічну ефективність”, йдеться у заяві компанії.

К списку